top of page
Εικόνα συγγραφέαΗλέκτρα Στεφανίδου

Ρεβίθια

Ρεβίθια

3 μερίδες/10 λεπτά

Υλικά:

  • 350 γρ ρεβύθια

  • Αλάτι

  • 3 κ.σ ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ αποξηραμένο κρεμμύδι

  • 2 κ.γ αποξηραμένο σκόρδο

  • 1 κ.γ ρίγανη

  • 1 κ.γ σκόνη τσίλι ή πάπρικα


Εκτέλεση:

  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό για περίπου 8 ώρες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς

  • Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας

  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα ρεβίθια στον φούρνο. Στεγνώνουμε ξανά με χαρτί.

  • Ψήνουμε τα ρεβίθια για 25 λεπτά

  • Τα βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε ελαιόλαδο, και τα υπόλοιπα μπαχαρικά

  • Ανακατεύουμε καλά και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 25-35 λεπτά (ανάλογα την τραγανότητα που θέλουμε να πετύχουμε)



14 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page