Ρεβίθια
3 μερίδες/10 λεπτά
Υλικά:
350 γρ ρεβύθια
Αλάτι
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ αποξηραμένο κρεμμύδι
2 κ.γ αποξηραμένο σκόρδο
1 κ.γ ρίγανη
1 κ.γ σκόνη τσίλι ή πάπρικα
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό για περίπου 8 ώρες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς
Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα ρεβίθια στον φούρνο. Στεγνώνουμε ξανά με χαρτί.
Ψήνουμε τα ρεβίθια για 25 λεπτά
Τα βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε ελαιόλαδο, και τα υπόλοιπα μπαχαρικά
Ανακατεύουμε καλά και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 25-35 λεπτά (ανάλογα την τραγανότητα που θέλουμε να πετύχουμε)
Comments