Κολοκυθόσουπα
70 λεπτά
Υλικά:
400 γρ κολοκύθα μαγειρεμένη στον ατμό
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κύβο λαχανικών
1/2 κουταλάκι τζίντζερ
1/3 κουταλάκι γαρύφαλλο
1/2 κουταλάκι κανέλα
πιπέρι
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κοφτή κουταλιά μέλι
50 ml γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος light
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και κόβουμε μέσα το κρεμμύδι το σκόρδο και την κολοκύθα
Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30 λεπτά
5 λεπτά πριν σβήσουμε το μάτι προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μέλι και την κρέμα γάλακτος που μπαίνουν στο τέλος
Στην συνέχεια αλέθουμε τα υλικά μας ώστε να γίνει η σούπα βελουτέ είτε με ειδικό μηχάνημα πολτοποίησης είτε στο μπλέντερ. Αν θέλουμε την σούπα πιο ρευστή προσθέτουμε βραστό νερό
Comments