top of page
Εικόνα συγγραφέαΗλέκτρα Στεφανίδου

Κολοκυθόσουπα

Κολοκυθόσουπα

70 λεπτά

Υλικά:

  • 400 γρ κολοκύθα μαγειρεμένη στον ατμό

  • 1 κρεμμύδι

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 1/2 κύβο λαχανικών

  • 1/2 κουταλάκι τζίντζερ

  • 1/3 κουταλάκι γαρύφαλλο

  • 1/2 κουταλάκι κανέλα

  • πιπέρι

  • 1 κουταλάκι θυμάρι

  • 1 κοφτή κουταλιά μέλι

  • 50 ml γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος light


Εκτέλεση:

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και κόβουμε μέσα το κρεμμύδι το σκόρδο και την κολοκύθα

  • Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 30 λεπτά

  • 5 λεπτά πριν σβήσουμε το μάτι προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το μέλι και την κρέμα γάλακτος που μπαίνουν στο τέλος

  • Στην συνέχεια αλέθουμε τα υλικά μας ώστε να γίνει η σούπα βελουτέ είτε με ειδικό μηχάνημα πολτοποίησης είτε στο μπλέντερ. Αν θέλουμε την σούπα πιο ρευστή προσθέτουμε βραστό νερό



18 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page