top of page
Εικόνα συγγραφέαΗλέκτρα Στεφανίδου

Κέικ μήλου

Αυτό το κέικ μήλου είναι αφράτο και ζουμερό, με τη φυσική γλυκύτητα των μήλων και την φρεσκάδα του χυμού πορτοκαλιού. Οι στρώσεις μήλων μέσα στη ζύμη προσφέρουν επιπλέον γεύση και υφή, ενώ η καστανή ζάχαρη δημιουργεί μια ήπια γλυκύτητα. Ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας. Ένα γλυκό που θα σας κερδίσει με την πρώτη μπουκιά!


Κέικ Μήλου


Υλικά:

  • 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη

  • 4 αυγά

  • 80 γρ. ελαιόλαδο

  • Χυμός από 3 πορτοκάλια

  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 κ.σ κανέλα

  • 1/4 κ.γ γαρίφαλο τριμμένο

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 5 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

  • 70 γρ καρύδια σπασμένα



Εκτέλεση:

  • Προετοιμασία φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

  • Ανάμιξη ζύμης: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τις 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη με τα 4 αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το χυμό από τα 3 πορτοκάλια και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.

  • Προετοιμασία μήλου: Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε μικρά κυβάκια. Προσθέστε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη βανίλια και τα καρύδια και ανακατέψτε.

  • Στήσιμο ζύμης και μήλων: Παίρνουμε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα με τρύπα:

    • Με μία κουτάλα, προσθέτουμε το 1/3 της ζύμης στη φόρμα.

    • Ρίχνουμε το μισό μείγμα των μήλων πάνω από τη ζύμη και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

    • Προσθέτουμε άλλο 1/3 της ζύμης από πάνω και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μισό από το μείγμα των μήλων.

    • Τέλος, ρίχνουμε το τελευταίο 1/3 της ζύμης και λειαίνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι.

  • Ψήσιμο: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για περίπου 50-60 λεπτά.

  • Σερβίρισμα: Αφήστε το κέικ να κρυώσει πριν το ξεφορμάρετε.

269 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page