top of page

Απλή & Υγιεινή Σακσούκα (Shakshuka) 🥘🍅

Εικόνα συγγραφέα: Ηλέκτρα ΣτεφανίδουΗλέκτρα Στεφανίδου

Έγινε ενημέρωση: 20 Μαρ

Μια μινιμαλιστική εκδοχή της παραδοσιακής Σακσούκα, ιδανική για ένα ελαφρύ και θρεπτικό γεύμα!🍅🥚

💡 Θρεπτικά Οφέλη:

✔️ Υψηλή πρωτεΐνη από τα αυγά, βοηθά στη μυϊκή αποκατάσταση και τον κορεσμό.

✔️ Υγιεινά λιπαρά από το ελαιόλαδο, ωφέλιμα για την καρδιαγγειακή υγεία.

✔️ Αντιοξειδωτικά από την ντομάτα και την πάπρικα, προστατεύουν τα κύτταρα.

✔️ Χαμηλοί υδατάνθρακες, ιδανικό για όσους ακολουθούν διατροφή χαμηλή σε σάκχαρα.


Υλικά (Για 1 μερίδα)

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • ½ μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 200 γρ. ντομάτες κονκασέ ή 200 ml χυμό ντομάτας

  • ½ κ.γ. κύμινο

  • ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

  • ¼ κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • 2 αυγά


Εκτέλεση

  1. Σοτάρισμα κρεμμυδιού: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει (2-3 λεπτά).

  2. Προσθήκη ντομάτας & μπαχαρικών: Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ ή τον χυμό ντομάτας, το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα, το μπούκοβο (αν χρησιμοποιούμε), αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  3. Ποσάρισμα αυγών: Κάνουμε 2 μικρές λακκούβες στη σάλτσα και σπάμε μέσα τα αυγά. Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα ασπράδια αλλά να παραμείνουν ρευστοί οι κρόκοι (ή περισσότερο αν τα προτιμάτε πιο σφιχτά).

  4. Σερβίρισμα: Σερβίρουμε ζεστό με ψωμί ολικής άλεσης ή σκέτο, για ένα ελαφρύ και χορταστικό γεύμα.


💡 Εναλλακτική: Αντί για ντομάτες κονκασέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 100 ml χυμό ντομάτας για πιο απαλή υφή στη σάλτσα ή 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια.


Διατροφική Ανάλυση

  • Θερμίδες: ~250 kcal

  • Πρωτεΐνη: ~14g

  • Λιπαρά: ~18g

  • Υδατάνθρακες: ~8g



Comentarios


Post: Blog2_Post

212 106 7087

©2020 by Healthy Diet Plan. 

bottom of page